Åker åt ett annat håll eftermiddagen den 12 juni

On 12 juni, 2014 by Anna

Det svarta molnet som passerade över oss under lunchen ångrade sig och kom tillbaka. En timme innan jag ska gå från jobbet börjar dropparna falla. Ju närmare tiden då jag ska gå desto intensivare regn.

Jag har bokat ett annat tåg idag och ska åka mot Västerås istället. I Hedemora kommer jag att bli upphämtad av min sambo. Dit är det bara två stationer. Som vanligt har jag haft koll på trafikverkets hemsida för att se om tåget håller tiden. Det har sett bra ut men eftersom det är en annan tid än den jag vant mig vid är jag osäker på när jag behöver ge mig iväg.

Just som jag drar ihop min väska och hänger den över axlarna skiner solen upp. Jag hoppar mellan pölarna mot cykelstället men vad gör väl det när man inte behöver ta sig fram i regn. Som vanligt blir jag alltid lika förvånad över hur fort jag kommer fram till stationen. Jag måste börja klocka mig så att jag vet lite mer exakt hur lång tid jag behöver ha på mig. På skyltarna står det fortfarande 16:39 som avgångstid.

Att tiden sen förändras till 16:42 ser jag inte som något stort problem. Tre minuter är ju inget att orda om. Det tar en liten stund innan vi kommer iväg men mer än fem minuter sen kommer jag nog inte att bli. Tror jag. Då. Så jag ringer sambon och säger att jag är på väg och vi ses på stationen i Hedemora.

Vi kommer bara till Säter! En hållplats!

I Säter får vi beskedet att ett godståg har gått sönder och står en bit framför oss på spåret.

Jag ringer sambon och vi beslutar att han lika gärna kan hämta mig i Säter. I tåget har vi enbart fått besked om att man försöker hitta en lösning, ingen tid är angiven. Det är bara jag som kliver ur vagnen och går längs perrongen. När jag passerar informationsskylten ser jag att ny beräknad tid är 17:44. Klockan är just nu 16:55 och jag tackar mig själv och min sambo för det beslut vi tagit.

Säters järnvägsstation

Går ut till vägen för att invänta min skjuts. Ser tåget stå still uppe vid perrongen och efterhand folk som börjar dyka upp vid stationshuset. Med lättnad ser jag vår röda bil närmar sig och jag kliver in. Nu ska vi hälsa på i Hedemora och sen vet jag att jag kommer hem som jag ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.