Eftermiddag 2014-06-10

On 10 juni, 2014 by Anna

Jag har valt att ta ett senare tåg idag för att hinna hem till en bekant först. Hon har föreslagit att jag ska få en nyckel till deras hus och möjligheten att sova kvar någon gång i veckan. Jag vill inte vara till besvär men tar tacksamt emot erbjudandet.

Av någon konstig anledning så har jag fått för mig att det senare tåget alltid går i tid. Hur nu det kommer sig att jag tror något sådant. Jag ger mig av från min bekant i god tid. Alldeles för god tid visar det sig för med cykeln tar det inte mer än tre minuter att ta mig till stationen. Å andra sidan så ska jag parkera min cykel och det är ganska skönt att inte behöva springa så jag lunkar lagom till perrongen.

Naturligtvis har jag kollat att tåget är i tid innan jag åkte iväg. Det jag inte har räknat med är solkurvan mellan Ludvika och Borlänge.

Jag står på perrongen och ser siffrorna för tåget ändras till ny beräknad tid. Mitt tåg som skulle gå 18:05 har flyttats fram till 18:14. Det är lika bra att ta upp kesellan som ligger i min ryggsäck och äta den här.

Lyckan av att höra utropet om tåget som är på väg in och se hur det närmar sig är alltid glada nyheter. När vi väl rullar från Borlänge är vi försenade men vi är på väg och rullar relativt smärtfritt på spåret. Jag som skulle landa i Gävle halv åtta är framme först fem i. Borde ha försökt sova på vägen men idag lyckades jag inte. Det är två timmar kvar av kvällen innan jag måste lägga mig för att orka upp till morgontåget 6:15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.