En dämpad måndag

On 30 juni, 2014 by Anna

20140630-062320-23000311.jpg

 

Morgonen gav en föraning om en kommande tid, en tid då det kommer att vara lite mörkare på morgonen. Ännu en gång klarade jag mig från regnet även om det hängde i luften och låg på marken. Morgonen är ovanligt tyst och dämpad.

En glad överraskning fick jag också då tåget stod på perrong ett den här morgonen. Samma perrong som jag låser fast min cykel på.

Det är dämpat både ute och inne. På tåget var det väldigt lugnt. Semestertider är verkligen märkbara. Ja, det vill säga ända tills jag kom till Falun där tåget av någon konstig anledning fylldes med människor. Vart är alla på väg en måndagsmorgon?

Jag letade upp min webbiljett i god tid innan tåget gick men när tågvärden kom för att titta på den vägrade den visa sig. Hur kan man ha ett system där en biljett är beroende av att det finns en bra uppkoppling? Varför finns den inte i en app eller som ett sms? Tågvärden upplyste mig om att det inte var tillåtet att skriva ut den, då gäller den inte som giltig biljett. Jag måste alltså välja att antingen få en pappersbiljett som på något sätt ska hålla i 30 dagar liggandes i en ryggsäck (den är inte liten!) eller en webbiljett som kräver att jag kopplar upp mig på internet och logga in på mina sidor. Ja och sen förstås håller tummarna för att den vill visa sig ända till tågvärden passerat.

Får mig att undra vilket århundrade vi befinner oss i.

Trots den graå dagen rullar dock tåget som det ska och i tid. Eller ja, i tid förresten, det beror på hur man ser det. För idag går den nya tidtabellen in vilket innebär att mitt tåg klockan 17:00 är inställt och  inte kommer att gå förrän någon gång i mitten på augusti igen. Jag får alltså ta tåget hem klockan 16 eller 18.

Visst är det kul att ta ett tidigare tåg hem men min arbetstid är till 16:30. Nu kan jag förstås koppla upp mig på tåget och jobba men det här innebär att jag i princip måste koppla upp mig och jobba. Eller jobba senare några av veckans dagar. Risken är väl att jag vänjer mig vid att åka hem med 16-tåget och gärna vill fortsätta med det 😉

Samtidigt måste jag erkänna att jag har en väldig tur som  TENDENCE(テンデンス) CHARME NATURAL Ref.TGF37101 サービスワゴン W−11型 レギュラータイプ W11−PB【カート】【台車】【病院】【介護施設】【業務用】【RCP】 kan ta det här tåget. Det finns säkert den som inte har möjligheten att åka tidigare och som blir tvingad att stanna kvar en timme längre. Som den där mannen som brukar åka med samma tåg som mig både på morgonen och kvällen. Jag tror att han jobbar för Nobina för det står på hans jacka. I morse hade han en cykel med sig på tåget men jag såg honom inte kliva på eftermiddagståget. Antingen så kan han inte gå tidigare eller så har han missat att tåget gått över till sommartid. 流木 インテリア DIY 素材 塊 木材 雑貨 ガーデニング エクステリア 昆虫 止まり木 登り木 レイアウト オーナメント オブジェ パーチ 爬虫類 両生類 鳥類 テラリウム _ka0020 【マラソンでポイント最大35倍】(業務用100セット) プラス 背幅伸縮PPセノバス FL-021SP IV

Sommartidtabell 【中古】GUCCI/グッチ 336756 GGキャンパス トートバッグ フェンディモダ(MODA) F271247D , regn och lite resenärer. Ja, det är som det är och det blir som det blir. För mig blir det tredagarsvecka för torsdag och fredag tänker jag vara ledig. Är jag ledig så spelar det inte som  helst roll vilket väder, jag är bara glad att ha några fria dagar, fria från resor och måsten. 『 ソファ 』ソファー 椅子 イス チェア 1Pソファ 1Pソファー 1人掛けソファ 1人掛けソファー パーソナルチェア チェアー いす リビングソファ リビングソファー 応接椅子 日本製 業務用家具 【中古】【安心保証】 SoftBank iPhone6sPlus[64G] ローズゴールド

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.