Morgon 2014-06-12

On 12 juni, 2014 by Anna

Jag måste skaffa mig bättre morgonrutiner. Alltså rutiner för att komma iväg smidigare på morgonen. Igår hade jag laddat kaffebryggaren så den var bara att slå på, men det som föll var det här med matlåda och istället för att bara torka håret och packa ner i ryggsäcken sprang jag som en tok runt i köket.

En sista blick på klockan som visar 6:02 när jag slänger mig ut genom dörren. Ställer ner cykelkorgen på gruset, öppnar garaget, ut med cykel, stänger garagedörren och känner så att den gått i lås, hänger på cykelkorgen och drar iväg.

Inget regn idag heller. Skönt, men det är nog bara en tidsfråga för så här fint väder kan det inte vara hur länge som helst. I cykelkorgen ligger en regnjacka.

Passerar bussarna som står vid Maxim, kommer upp på perrong ett och ser att upptåget börjar rulla. Bra, jag ligger rätt i tid. Parkerar cykeln vid staketet. Låser fast den i staketet. Ja, det är ju inte meningen att man ska ställa cyklar där men så länge som trafikverket inte förstått att det måste skapas cykelställ även för oss som kommer upp på perrongen från södra sidan så kommer jag och ett antal andra cyklister att fortsätta ställa våra cyklar längs staketet.

Går fort längs perrongen. In i tåget. Kan inte bestämma mig för om jag ska sitter på vänster sida eller höger. Borde ha lärt mig vid det här laget på vilken sida solen ligger men jag blir osäker varje dag. Tänker att jag nog måste skriva upp det någonstans.

Vi rullar ut i tid och kommer till Sandviken. Där blir vi ståendes. Ganska snart får vi besked om en olycka i Storvik mellan ett godståg och en motorcyklist. Motorcyklisten är oskadd men tåget skadat och det måste städas upp efter sammanslagningen. Det spekuleras viskande om försäkringsbedrägeri. Så här blir vi ståendes. Länge.

Länge.

Länge.

Vi erbjuds kaffe för den som är sugen.

Tågvärden hör sig för vart folk ska. Någon tisslar om bussersättning. Vi står så länge att skyltarna på perrongen i Sandviken ändras till Gävle. Inte för att vårt tåg ska vända tillbaka utan för att Gävletåget egentligen ska komma in strax. Det är nu farsen börjar då folk som ska resa till Gävle kliver på.

Genom tåget går tågvärden och försöker hitta de som satt sig fel. Vi andra väntar.

Får besked om att de som ska till Storvik får kliva av och åka taxi för tåget kommer att gå men köra förbi stationen och direkt till Hofors. Tåget har nu stått så länge på stationen så att vi börjar närma oss den tid då nästa tåg från Gävle mot Borlänge borde rulla in men föraren får klartecken att köra och dörrarna stängs framför näsan på förvånade passagerare. Alltså de som ska med nästa tåg. De kommer alldeles strax att mötas av beskedet att deras tåg är inställt. I bästa fall får de bussersättning eller så hänvisas de till nästa tåg.

Vi rullar. Genom Storvik går det sakta. Snart är vi i Hofors.

När vi närmar oss Falun får vi besked om att byta tåg till det som ligger bakom. Klockan är nu 8:40 och det tåget kommer in 8:55. Utroparen tycks ha fått hicka och ropar ut samma försenade tåg flera gånger om men med olika besked – är försenat, är ersatt av buss, är inställt men tiden kan komma att flyttas framåt eller bakåt. Det är inte mitt tåg, det är ett ankommande från Stockholm så jag låter det vara.

Kommer till jobbet en timme och femton minuter senare än vanligt idag. Typ ungefär till fikat. Men jag har min jobbdator med mig så jag har ändå kunnat jobba lite och mejla mina arbetskamrater om min belägenhet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.