Observera att tiden kan ändras …

On 24 juni, 2014 by Anna

Bussar, upptåg, utrop, allt är på plats idag. Att ställa köksklockan två minuter före visar sig vara ett bra drag. Ingen stress idag.

Inte heller något regn och jag inser för varje dag med bra väder på morgonen att det inte kommer att hålla i sig. Just nu är det sommar. Eller ja, en del skulle bittert kalla det något annat med tanke på hur kallt det är, men månaderna är i alla fall sommarmånader. Det är svårt att låta bli att tänka tanken när jag tar ut cykeln ur garaget att det kommer att komma en annan tid, en tid med snö. Då räcker inte längre två minuter extra.

På väg mot mitt tåg hör jag ett utrop om försening. Inte av mitt tåg utan av ett annat. SJ har, antar jag, som en del i sitt servicetänkande börjat med utrop där man säger att ”tiden kan ändras framåt eller bakåt”. Tanken var väl god men mest är det ett sätt för SJ att gardera sig skulle jag vilja säga. För det gör inte saken bättre för resenärerna. Tidigare kunde man ta sig tid att gå iväg och handla en tidning, kopp kaffe, glass eller vad man nu ville men med ett sådant här utrop får man stressade resenärer att inte våga lämna plattformen och istället stå där minut för minut, timme för timme, i väntan på ett tåg som eventuellt helt plötsligt dyker upp tidigare än man trott. Det är ju ändå det man hoppas på, även om det sällan händer. Irritationen och missnöjet hos resenärerna har knappast blivit till det bättre.

Idag blir en lång jobbar dag och ikväll sover jag kvar. Ser redan fram emot att åka hem lite tidigare i morgon. Inte för att jobbet på något sätt är tråkigt, inte alls, utan för att jag längtar efter lite mer tid hemma. Att ständig vara borta är det som är tungt och att spendera fyra av dygnets timmar på ett tåg. Å andra sidan, det ger mig tid för att skriva och läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.