Saker man kan göra när man pendlar

On 25 juni, 2014 by Anna

Att pendla långt innebär att man bör försöka hitta något att göra på vägen, det underlättar resan. Jag har alltid något att göra. Kursen i kreativt skrivande på universitetet till exempel läste jag under mitt tidigare pendlande. Det blev en rutin och en vana så när jag slutade pendla och hade ett halvår kvar av studier fick jag nästa problem. Efter två års resande hade det blivit en rutin att plocka upp datorn så fort jag kom på ett tåg. Min dator är som mobilen, jag går ingenstans utan den.20140627-090059-32459207.jpg

Nu använder jag inte datorn bara för att plugga utan för att skriva förstås. Min roman som nästan är klar skrevs under de senaste två årens pendlande. Min långnovell likaså och nu ägnar jag en del av resetiden att skriva här om mitt pendlande.

Sen har jag förstås alltid en bok i bagaget. Oftast en pocket, ibland som en e-bok. Men min senaste bok, den som jag börjar läsa idag är av en helt annan sort. Jag har nämligen fått förfrågan om att korrläsa en bok för ett förlag och det är den jag nu sätter tänderna i. Den här gången hade förlaget ett akut behov och jag hade turen att svara först på deras panikutskick. Boken är inte någon kioskvältare utan kommer att gå relativt snabbt att gå igenom vilket är tur för den ska helst vara klar den här veckan eller måndag. Vilken bok det är? Det avslöjar jag i ett senare skede. Men jag kan avslöja att den handlar om träning och mindfulness.

trött pendlare

Har man inget att läsa, skriva eller fördriva tiden med kan man alltid sova. Det är också ett bra sätt att ta vara på tiden. Speciellt på morgonen när man är trött.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.