Tar cykel till jobbet den 17 juni

On 17 juni, 2014 by Anna

Det är lite annorlunda att sova kvar och inte ta tåget hem. Att sova borta och i en annan säng än min egen innebär alltid att jag sover sämre. Det spelar ingen roll hur skön sängen är, jag sover alltid sämre. I alla fall tills jag vant mig. Sover jag över en dag i veckan kommer jag nog aldrig att vänja mig heller. Kroppen är liksom en vanemaskin.

Som den vanemaskin kroppen är vaknar jag förstås tidigt också. Men, det är det där att inte behöva gå upp, att kunna ligga kvar och blunda ett tag till och att inte behöva passa en tid då ett tåg går. Det är det där som är så skönt. Det är guld värt.

Så idag kunde jag ta cykeln ner till jobbet. Det är ungefär samma väg som från tåget men med den skillnaden att jag idag tog ut cykeln ur ett vanligt garage och inte ett cykelgarage. Sen rullade jag ner och var på jobbet redan halv åtta. Det innebär att jag också kan välja att åka hem lite tidigare.

Lite tidigare tar jag alltså tåget hem. Istället för 17:00 åker jag 16:05. Eller ja … tåget är förstås lite försenat men bara med några minuter. Några minuter låter kanske inte så farligt men det betyder alltid risk för att man råkar ut för tågmöte. Minuterna på spåren är värdefulla och det är mycket trafik.

Mellan Falun och Hofors kör vi med reducerad hastighet på grund av spårarbete. Det har vi gjort ganska länge nu. Enligt trafikverkets hemsida så skulle det pågå till den 16 juni klockan 05:00. Något nytt besked har man inte lagt ut. Oftast har det inte gjort någon större skillnad för när vi kommer fram men idag får vi besked att det kommer att göra det. Om det blir så vet vi inte för när vi väl kommer till Sandviken så håller vi ändå tiden därifrån.

Jag har två dagar kvar på mitt pendelkort. Den nittonde är sista dagen jag får åka på det. Den dagen tänker jag ta ledigt. Tanken på det känns lite slösaktigt, som om jag borde utnyttja mitt kort till sista dagen. Som om den dagen var viktigare än dagar då jag jobbar hemifrån.

Sist när jag beställde pendelkort valde jag att få hem det i brevlådan i form av en biljett. Det kostar 15 kr extra. Jag tänkte att det nog skulle vara ett bra val, att ha en biljett i handen. Men biljetten är gjord av papper och ska hålla i en hel månad. En hel månad i en ryggsäck. Så jag tog bred genomskinlig tejp och plastade in den. Den ser ändå ganska sliten ut men den har hållt.

Den här gången är jag lite sent ute med att beställa och har istället valt att få biljetten på ”mina sidor”. Det innebär att jag måste gå in på Tågkompaniets hemsida och logga in på mina sidor varje gång som jag ska visa biljetten. Då gäller det att jag har ett laddat batteri och att jag har uppkoppling. Alternativet att både ha den på mina sidor och få en utskrift fanns inte. Inte heller alternativet att skriva ut den själv. Varför vet jag inte men antagligen för att minska chansen att skriva ut fler och dela ut bland vänner.

I kväll kommer jag hem en hel timme tidigare än vanligt. Att komma hem halv sex istället för halv sju innebär att jag får så mycket mer kväll. Den ska ägnas åt att handla mat inför midsommarhelgen och kanske se över lite packning.

Att komma hem lite tidigare en kväll är också guld värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.